Skihopp i Norge

Det sies faktisk at skihopping oppstod i Morgedal i Telemark og den aller første kjente konkurransen som ble arrangert fant sted i Trysil helt tilbake i 1862. Helt i begynnelsen var faktisk hoppingen en del av et 4 km langt langrenn. Så det er ikke så rart at det finnes såpass mange steder her i Norge hvor man har muligheten til å både utøve denne sporten, og å prøve seg på den – kanskje for aller første gang.

Den aller mest kjente hoppbakken er nok Holmenkollbakken som ligger i Oslo, den er til og med Norges aller mest besøkte turistattraksjon. Men det er mange flere hoppbakker rundt i Norge sånn som Vikersundbakken i Modum Kommune, Narekollen i Sauherad, og ikke minst Bjørkelibakken i Stryn i Sogn og Fjordane, denne ble blant annet brukt under junior-VM i 2004. Skihopping i Norge har lenge vært en tradisjon og en stor del av den norske idrettskulturen, idretten tilhører tross alt de nordiske grener. Skihoppere som Espen Bredesen, Lars Bystøl, Anders Fannemel og Anders Bardal har satt sine dype spor innen skihopp.

Akkurat nå er faktisk også Anders Bardal på topp tre på Betsafe sin oddsliste innenfor VM i skihopp. Han startet sin karriere innen skihopp i verdenscupen allerede i 2001, og vant verdenscupen sesongen 2011-12. I tillegg til dette så har han også blitt verdensmester i normalbakke; dette skjedde under ski-VM i 2013. Samt at han kan skryte på seg hele fem VM-sølv i laghopp og syv norske mesterskap individuelt.

Med tanke på alt dette så har det selvfølgelig også vært andre utrolig dyktige skihoppere ifra Norge opp gjennom tidene, som Johan Remen Evensen som satte verdensrekord i skiflygning i 2011 og vant også sin første verdenscup allerede dagen etter verdensrekorden ble satt.