Grunnet uvær i fjellene

Romsdalsaplene i Møre og Romsdal er godt kjent for sin vakre natur. Vi har allerede mange gode eksempler på hva du kan gjøre i denne regionen, men her kommer vi med enda flere forlag på hva du kan gjøre i området – annet enn å nyte utsikten så klart!

Under kan du lese mer om ulike turstier du kan oppleve i regionen rundt Romsdalsfjorden med fjellene i omegn. Enten du er den som står opp tidligst for å bestige enda et fjell i denne regionen, eller om du liker best å slappe av i fjellhytter med noen spill fra Videoslots grunnet uvær, vil du her finne gode tips!

Turhytter i Romsdal: Perfekt på uværsdager

Det finnes en rekke private hytter til utleie i området, men dersom du vil spare litt penger har Den Norske Turistforening (DNT) flotte valg for deg. Turer fra hytte til hytte er blant våre favoritter, og i Møre og Romsdal finnes det heldigvis et godt tilbud med hytter som ligger i vakre omgivelser. Prisene ligger på alt fra gratis til noen hundrelapper, og er dermed nokså budsjettvennlige. Ta turen for eksempel til hytten med navn Venjesdalsbu, rett ved majestetiske Blånebba. Det er spesielt hyggelig å ta seg inn i hytter når turværet plutselig skifter fra sol til regn og uvær!

Når været ikke strekker til

Det er ikke alltid du er heldig med været, spesielt ikke når du må booke hytter lenge i forkant. I Møre og Romsdal kan været fort bli for mye – selv for den mest erfarne turgåeren – og etter fjellvettreglene er det da best å holde seg inne. Vi anbefaler derfor at du tar med deg godt med proviant slik at du i verste tilfelle kan lage deg et godt måltid og kose deg med et brettspill eller en film sammen med gjengen. Det er ikke alle fjellområdene som har like god dekning, så vær forberedt på å stå for egen underholdning!