Friluftsaktiviteter for barn

Det er viktig å aktivisere barn. Det sies ofte at dagens barn sitter altfor mye i ro, og det er ikke alle barn som har lyst til å delta på idrett eller andre organiserte aktiviteter. Da gjelder det å finne på noe hjemme.

fotballHvis man skal få med barna ut, må man friste dem med noe de liker å gjøre. Dersom man tilbyr dem kjedelige aktiviteter, kommer de til å gå lei, og da blir de bare sure og grinete, og mister lysten til å bli med ut flere ganger.

Spill og leker i hagen er fine aktiviteter for hele familien. Fotball eller badminton sammen med barna gir trening til alle. Frisbee er også en populær aktivitet som hele familien kan delta i. Her kan til og med familiens hund delta.

For å motivere barn til å bruke naturen, bør de tas med på tur fra de er ganske små. Turene trenger ikke å være lange. De bør være så korte at barna ikke blir trøtte og lei av det. Legg vekt på naturopplevelsen. Snakk om det dere ser, enten det er blomster, trær, fugler eller dyr. Gjør turen spennende ved å lete etter interessante ting på veien. Hvis dere er på stranden, kan dere plukke skjell eller steiner. I skogen kan dere finne kongler og lage kongledyr. Klatring er også en favorittaktivitet blant barn. Ikke ha det travelt. Ta dere tid til å leke, og husk å ta med god niste som dere kan spise på turen.