Andre populære ekstremsporter i Norge

Den norske naturen innbyr til spennende aktiviteter. Noen nøyer seg med rolige fotturer, mens andre søker fart og spenning. Ekstremsporter er på frammarsj, både blant nordmenn og blant turister som kommer til landet.

raftingRafting eller elvepadling er en sikker vinner blant mange. Dette er en spennende aktivitet, som både kan utøves med guide og individuelt. Rafting og elvepadling bør bare skje i sikre områder, ettersom mange norske elver kan være for farlige. Man bør også unngå slike aktiviteter når elvene er store.

Klatring og isklatring er populært i Norge. Det er lett å finne egnede steder, og det tilbys mange klatrekurs for nybegynnere. Isklatring i fosser har blitt svært populært de siste årene, og gir klatrere nye og spennende utfordringer.

Fallskjermhopping og BASE-hopping er en annen aktivitet som passer godt i Norge. Fallskjermhopping er hopp som utføres fra fly, og man kan kontakte nærmeste flyplass eller småflyplass for mer informasjon. Det arrangeres også kurs, og man kan hoppe i tandem første gang.

BASE-hopping gjøres fra et fast punkt, som et hus eller et stup. Kjerag i Lysefjorden tiltrekker seg både norske og utenlandske hoppere. Mange hopper også i Trollveggen, selv om det er forbudt å hoppe i enkelte deler av veggen.